Асорти

Як прийняти іслам

Як прийняти Іслам?

Мир вам! Ми раді, що Ви відвідали цю сторінку нашого сайту. Саме цей клік може змінити Ваше життя в найкращу сторону. Чому? Тому, що ми хочемо запросити вас в Іслам!

Сьогодні ми можемо часто почути, як хтось прийняв Іслам.

А навіщо? Що це означає? Чому він це зробив? Що це йому дало? Прочитавши цю статтю, з Божою поміччю Ви отримаєте відповіді на всі ці питання.

Мусульманська релігія ґрунтується на вірі в єдиного Бога, Який ні на кого не схожий, і ніхто і ніщо не зрівняється з Ним.

На арабською мовою релігія називається Іслам, що на російську перекладається як «слухняність Богу», а слово «мусульманин» (по-арабськи: «муслим») означає «людина, слухняний (покірний) Єдиному Богу». Багато релігії називаються по імені їх основоположника або родоначальника і тільки Іслам називається не по імені людини, а по суті відносин між людиною і його Всемогутнім Творцем.

пророк Мухаммад (Мир йому і благословення) - не засновник нової релігії. Він відродив віровчення попередніх пророків і посланників (Мир їм), яке було сильно призабуте людьми до його приходу. За всю історію людства Всевишнім було надіслано близько 124 тис. Пророків, включаючи 313 посланців (мир їм).

Всі пророки знали і говорили своїм громадам про те, що прийде «друк всіх пророків і посланників» - Мухаммад (мир йому і благословення), і між усіма ними існує абсолютна спадкоємність. Скорився Богу зобов'язаний вірити в усіх пророків і посланників і визнавати їх місію, інакше він не знайде справжньої віри, а справді повірив - це людина повністю слухняний волі Господа, і саме таким і є мусульманин. Віра в Аллаха і віра в Його пророків є стовпом віри мусульманина.

Всі пророки були покірними Богу, тобто мусульманами. Всевишній в Корані повелів тим, хто слідує Пророку Мухаммаду (мир йому і благословення), вірити в Аллаха і в те, що послано Їм через усіх пророків, тобто визнавати Коран та інші Божественні Писання: Тору, Псалтир, Євангеліє, послання пророків. Аллах сказав, що немає різниці між пророками: всі вони - брати-мусульмани.

Пророк Мухаммад (мир йому і благословення) сказав: «Кращі слова, які вимовляв я і всі пророки до мене, це: «Ля іляха илля-л-лах»(Немає нічого гідного поклоніння, крім Єдиного Бога - Аллаха). Тому мусульмани визнають, вірять, люблять і шанують усіх пророків. Необхідно визнавати всіх пророків, але не можна нікого з них обожнювати, бо вони - творіння Аллаха, створені Ним. Жоден з пророків не вчив, щоб люди поклонялися їм або якимось іншим створінням, бо це було б язичництвом і помилкою, від якого вони рятували людей.

Ухвалення Ісламу не є зрадою християнства і вчення Ісуса Христа - навпаки, мусульмани дуже сильно люблять сина Марії (мир йому) і шанують його, оскільки він є великим пророком Всевишнього. Бути мусульманином - означає слідувати заповітам Ісуса (мир йому), в тому числі і завіту, що після нього прийде новий заступник і заступник людства. Мусульмани чекають другого пришестя Ісуса на землю, після чого він очолить громаду мусульман, і для всіх віруючих настане спокій і гармонія після довгих утисків.

Віра - це особиста справа кожної людини, немає, і не може бути примусу в Ісламі.

Хто щиро увірував і прийняв серцем віру, якої вчили пророки Адам, Ной, Авраам, Мойсей, Ісус, Мухаммад і всі інші пророки (мир їм і благословення), тому слід вимовити наступне свідоцтво єдинобожжя (шахаду) з наміром прийняти Іслам:

(Ашхаду Алля іляха илля-л-лах, ва ашхаду анна Мухаммадар расулюллах)

«Я свідчу, що немає нічого гідного поклоніння, крім Єдиного Бога - Аллаха, і я свідчу, що Мухаммад - Його пророк і посланець».

Якщо людина не може вимовити ці слова на арабській мові, то він вимовляє їх на те, яким він володіє. З цього моменту людина стає мусульманином, тобто слухняним Єдиному Богу, і його життя починається з чистого аркуша. Всі попередні гріхи людини прощаються, і він, немов немовля немовля, безгрішний вступає в нове життя.

Ухвалення Ісламу не вимагає проведення офіційних заходів із запрошенням свідків, ходінням в мечеть і т.д. Досить щиро увірувати серцем і вимовити шахаду про себе. Зміна імені не є обов'язковою умовою для того, щоб стати мусульманином, але при бажанні людина може взяти собі ім'я, характерне для мусульманської традиції.

Відразу після прийняття Ісламу людині бажано викупатися. Після того, як людина прийняла Іслам, не все оточення може його правильно зрозуміти, оскільки в суспільстві поширені певні страхи і невірні стереотипи про Іслам, що сформувалися завдяки діяльності псевдорелігійних сект і течій. Але істина в тому, що Іслам не має нічого спільного з терором, а справжній мусульманин не може сіяти на землі зло.

В Ісламі немає такої вимоги, щоб той, хто прийняв мусульманство, офіційно оголошував про свою віру. Головне, кожен повинен виконувати розпорядження Ісламу. Тим, хто вибрав шлях Ісламу, прощаються всі скоєні ними раніше гріхи, вони можуть в Судний день заступитися за своїх близьких і друзів, просити, щоб Аллах їх помилував.

Вивчаючи основи Ісламу, новообратівшійся мусульманин дізнається, як здійснювати правильно п'ятикратну молитву, дотримуватись посту, здійснити хадж і т. д.

Всі мусульмани є один для одного братами і сестрами.

Шість основних складових іману (віри) мусульманина:

Релігія Всевишнього Аллаха складається з трьох основ:

2. Іслам - підпорядкування всіма Твоїми і заборонам Аллаха.

3. іхсан - відповідність один одному мови, серця і діянь у всіх вимогах релігії Іслам, т. е. поклоніння Творцю щиро і досконало.

Детальну інформацію про основи Ісламу і про те, що значить бути мусульманином, ви знайдете на нашому сайті.

Мусульманин - найщасливіша людина на цьому світі, а у вічному житті його чекає Рай і достаток Господа світів!


Як прийняти іслам

Іслам - це остання справжня релігія, послана Всевишнім Аллахом всьому людству через Свого пророка Мухаммада (мир йому і благословення). Після приходу останнього Пророка інші релігії і вчення скасовуються. Всевишній говорить в Корані:

«Воістину, релігією у Аллаха є Іслам» (3, 19).

«Від того, хто шукає іншу релігію крім Ісламу, це ніколи не буде прийнято, і в Останньому житті він виявиться серед потерпілих шкоди» (3, 85).

Прийняти Іслам дуже просто. Для цього потрібно вимовити свідоцтво віри (шахада по-арабськи):

رسوله و عبدهمحمدا أنأشهد و الله إلا إله لا أن أشهد

Ашхаду Алля іляха ілляЛлах. Ва ашхаду анна Мухаммадан 'абдуху ва расулюх

Приблизний переклад: «Я свідчу, що немає нікого, гідного поклоніння, крім Аллаха. І я свідчу, що Мухаммад - Його раб і Посланник ».

Вимовляти шахаду необхідно, розуміючи її сенс. Ісламські вчені одностайно вважають, що якщо людина вимовляє ці слова, не розуміючи хоча б їх загального сенсу (або не будучи переконаним в їх істинності), це не робить його мусульманином. Якщо людині складно вимовити шахаду на арабській мові, він може вимовити свідоцтво віри на своїй рідній мові, це теж буде дійсним.

Ашхаду Алля іляха ілляЛлах. Ва ашхаду анна Мухаммадан 'абдуху ва расулюх

Основні положення, які повинен визнавати людина, що приймає Іслам:

  1. Бог єдиний. У Нього немає товаришів або помічників, синів чи дочок. Він ні на що не схожий, нічим не обмежений, досконалий. За Його волі відбувається все на світі, без Його волі не відбувається нічого. Він Всемогутній, Всезнаючий, Всевидючий і всечуюче. Він унікальний. В Ісламі немає місця вченню про трійцю або подібним переконанням.
  2. Пророк Мухаммад (мир йому і благословення) - останній Посланник Аллаха, після нього не буде більше посланників і пророків. Сповідуючи віру в його пророцтво, мусульманин тим самим визнає істинність всіх попередніх пророків.
  3. Священний Коран - остання Письмо, послане нашому Пророку (мир йому і благословення), все, що в ньому міститься, є істиною. Мусульманин також визнає істинність всіх попередніх Писання, посланих Аллахом (проте, ми визнаємо, що вони скасовані або були спотворені, і дотримуватися їх більше не можна).
  4. Всі приписи Корану і нашого Пророка (мир йому і благословення), правильні й правдиві.
  5. Мусульманин переконаний в істинності життя після смерті і Судного дня, коли кожна людина отримає справедлива відплата за те, що він робив в земному житті.

Основні стовпи віри укладені в цих словах:

«Я увірував в Аллаха, Його ангелів, Його книги, в Його посланників, в Судний день, в те, що все хороше і погане відбувається з волі Всевишнього Аллаха, і в те, що ми будемо відроджені після смерті».

Якщо людина приймає всі ці переконання - на словах і в серці - як справжні, він стає мусульманином.

Якщо людина приходить в Іслам з іншої релігії, йому потрібно відмовитися від переконань, які суперечать Ісламу. Наприклад, християнин більше не повинен вважати Ісуса (мир йому) Богом або вірити в трійцю.

Якщо людина ще не готовий виконувати на практиці якісь приписи релігії, це не причина для того, щоб не приймати Іслам. Головне - він повинен визнавати, що кожен мусульманин дійсно зобов'язаний п'ять разів на день здійснювати намаз, дотримуватися посту в місяць Рамадан, не вживати забороненою їжі і не пити спиртного, жінці - обов'язково покривати все тіло одягом (носити хіджаб) і т.д.

Краще бути мусульманином-грішником (який не виконує щось з обов'язкових приписів релігії), ніж немусульманином взагалі.

Існують деякі стереотипи і забобони щодо прийняття Ісламу:

  • Наприклад, вважається, що шахаду обов'язково вимовити в мечеті і при свідках. - Це бажано, але не обов'язково, людина може зробити це в будь-який час і в будь-якій обстановці, навіть наодинці з самим собою.
  • Багато хто переконаний, що чоловікові для прийняття Ісламу потрібно зробити обрізання. Так, багато вчених вважають це дія обов'язковим для мусульманина, однак, щоб стати мусульманином, обрізання не потрібно.
  • Після прийняття Ісламу людині потрібно зробити повне обмивання перед тим, як почати робити намаз, але для прийняття Ісламу купатися не обов'язково.

Якщо до мусульманину звертається людина з проханням розповісти йому - як прийняти Іслам, ні в якому разі не можна говорити йому щось на кшталт: «мені зараз ніколи, не бачиш, я зайнятий, приходь пізніше», «тобі ще рано, ти не готовий, подумай. Або взагалі - «а навіщо тобі Іслам, твої предки були християнами (іудеями, буддистами), йди до церкви (синагогу)».

Подібні заяви означають достаток куфром (невір'ям) або визнанням, що є інша релігія, крім Ісламу, такі твердження виводять з Ісламу того людини, хто буде стверджувати подібне.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

19 − 18 =